lördag 18 februari 2012

Tillbaka efter ett uppehåll

Nu är jag tillbaka igen i bloggandet efter ett uppehåll. Ibland räcker inte tiden riktigt till. Det är nu andra vintern i Tallbo. Den här vintern har inte varit lika kall så vårt vedförråd är fortfarande fullt med ved då vi inte har behövt elda lika mycket som i fjol.

Jag har fått ett nytt roligt intresse och det är fotografering. Jag har köpt en systemkamera så nu kommer det att bli många bilder här på bloggen.

Hedemorahönsen mår bra och det har varit full fart på äggläggningen trots att det är vinter. Jag trodde faktiskt att hönsen inte skulle lägga särskilt många ägg under vintern. Flocken består av en tupp och 7 hedemorahöns och de har lagt mellan 3-5 ägg per dag. 

Hönsen har varit ute i stort sett hela vintern men idag har de stannat inne i hönshuset hela dagen. Det är nog antagligenför  att det är ganska djup snö ute för första gången i vinter. Hönsen är frigående på vår tomt så de väljer själva om de ska vara ute eller inne.


Ägg från våra Hedemorahöns

 Så här ser äggen ut ifrån hönsen. De varierar lite i storlek och även i färg, några har fläckar. Jag tycker förstås att det är stor skillnad på smaken jämfört med de ägg som man köper i affären. En annan skillnad är att gulan är mycket gulare i färgen och också mycket större i "våra" ägg.