torsdag 19 maj 2011

Första spadtaget gällande grönsakslandet

Nu är första spadtaget gjort. Äntligen så har vi kommit igång med att gräva grönsaksland. Vi kommer att lägga ut mer bilder så att ni får se hur det kommer att bli.Tanken är att gräva bort det översta lagret med gräs och sedan köra med en jordfräs. Vi kommer att blanda i lite fräsch matjord och sedan hästgödsel som vi har gott om.


Första spadtaget men oj så mycket kvar att gräva.

Planerna är att i första hand fixa ett jordgubbsland, ett potatisland, en köksträdgård med kryddor, sparris, jordärtsskockor, salladsland, bönor, ett land med brännvinskryddor osv. Vi får väl se hur mycket vi hinner att gräva nu i år. Funderar även på att göra ett jordprov men vi får se om jag orkar vara så ambitiös.


Jorgubbsplantor

Här är en kruka med jordgubbsplantor som väntar på att komma ner i jorden. Vi håller  på att avveckla en kolonilott eftersom tiden inte räcker till efter vår flytt till landet.Så där kan vi hämta massor av plantor. Jordgubbsorten är ovanligt bra. Stora söta mumsiga jordgubbar som verkligen har gett stora mängder också. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på sorten men det är en planta som är mycket vanlig på självplocksställen.


Rabarberplantan

Här är en till växt som ska planteras, en rabarberplanta. Det här är en sort som inte har lika hög halt oxalsyra. Hoppas att den kommer att trivas på det nya stället där den ska planteras.



2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt! Hur övervintrar du dina jordgubbar?

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar. Det är jordgubbsrevor som har rotat sig som jag tagit från ett jordgubbsland nu i våras och som jag sedan planterat i krukan.

    SvaraRadera