onsdag 18 april 2012

Hedemorakycklingar

Snart får vi tillökning i vår hönsflock av små dunbollar. Vi har varit och tittat på en kull Hedemorakycklingar som föddes i påskhelgen. Det är extra roligt att kycklingarna kommer från ett ställe där man verkligen sköter om sina höns och kycklingar.

Så på fredag åker vi och hämtar dem. Den första tiden får dom förstås bo inne hos oss i en stor fin kaninbur med värmelampa. Vår flock sedan tidigare består av 7 fina Hedemorahöns  och en stolt Hedemoratupp.

I vårt kök står nu vår egen äggkläckningsmaskin laddad med Hedemoraägg inne på 4:e dygnet. Så vi får se om det blir några till kycklingkompisar till flocken. Återkommer med foto på dunbollarna

Glöm inte att det finns en tävling på min blogg där du kan vinna en fröpåse med lavendelfrön och en påse med frö till rädisor. Tävlingen pågår t om 25 april.

Kram!


En av våra fina gråa Hedmorahönor





4 kommentarer:

  1. Vad spännande, ser man könsskillnad tidigt på hedemora? Eller får ni chansa. Hoppas det går bra med era egna ägg också;)Kram Marie

    SvaraRadera
  2. Vi får helt enkelt chansa ch se vad det blir för något, men det som är roligt är att det var några med färger som jag inte har.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Vilka fina hönor, så söta. Är de en liten mindre sort?
    Snygg bild dessutom!!

    Kram Kajsa

    SvaraRadera
  4. HejKajsa!
    Roligt att du gillar bilden :) blir så glad. Hedemorahönsen är nog rätt så normalstora så det är ingen mindre sort.
    Ha det!
    Kram Eva

    SvaraRadera